به گزارش اکوایران؛ ثبت‌سفارش نهاده‌های دامی به‌عنوان یکی از حلقه‌های کلیدی در تأمین امنیت غذایی کشور، نیازمند سیاست‌گذاری دقیق، نظارت مؤثر و کاهش بروکراسی اداری است. بهبود این فرآیند می‌تواند به کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری دامداران و ثبات بازار محصولات دامی کمک شایانی کند.

 نهاده‌های دامی از جمله اقلام حیاتی در زنجیره تامین محصولات دامی به شمار می‌روند. تامین به‌موقع و کافی نهاده‌هایی مانند ذرت، کنجاله سویا و جو نقش مهمی در پایداری تولید گوشت، شیر و تخم‌مرغ دارد. فرآیند ثبت‌سفارش این نهاده‌ها یکی از مهم‌ترین مراحل در واردات و توزیع آنها در کشور است. کنجاله سویا را می‌توان یکی از نهاده‌های پروتئینی دام دانست که عمدتا در دامداری‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش مهمی در افزایش تولید گوشت و شیر دام دارد. با این حال، به دلیل قیمت بالای این نهاده، دامداران خرد و سنتی کمتر از آن استفاده می‌کنند و بیشتر به مصرف سبوس گندم روی می‌آورند؛ نهاده‌ای که امسال با افزایش قابل‌توجه قیمت مواجه بوده است.

با توجه به اهمیت نهاد‌های دامی به عنوان حلقه امنیت غذایی کشور می‌توان گفت لغو این ممنوعیت می‌تواند به کاهش هزینه‌‌های دامداری‌ها کمک قابل توجهی داشته باشد.

بر اساس اعلام معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار کیلوگرم گوشت قرمز از دام سبک و سنگین تولید شد که بنا بر گفته فعالان بازار ظرفیت تولید بیش از یک میلیون تن است.